Terug

Zijn er dieten met positieve effecten op acne?

Pieter ODV

Beste,

 

Ik heb last van acne (niet van een paar puistjes). Voor dit probleem ben ik in therapie bij een dermatoloog. Hij begon met een gewone behandeling, die hielp niet. Nu neem ik op zijn advies al 2 maand Roaccutane. Af en toe krijg ik nog een nieuwe puist. Mijn diepe onderhuidse acne en rode wangen blijven duidelijk zichtbaar en genezen precies niet.

 

Op het internet ben ik veel te weten gekomen over de link tussen acne en voeding. Je wordt overspoeld van voeding dat je acne zou verbeteren of verergeren. Wat moet ik geloven? Is er wel een link tussen acne en voeding? zo ja, welk voedsel kan mij verder helpen?

 

Ik zou het heel erg appreciëren om een antwoord te ontvangen, 

alvast bedankt


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Pieter,

 

Inderdaad, over voeding en acné bestaan er vele artikels en links. Echter is er nog maar weinig echt bewezen. Chocolade zou één van de grootste triggers zijn, anderzijds zijn er mensen die mij vertellen echt niet meer of minder last te hebben na het verorberen van chocolade.  Naar mijn ervaring is het belangrijk om gezond te eten, zodanig dat zo weinig mogelijk afvalstoffen via de poriën dienen te worden uitgescheiden. Enkele concrete tips:

- anti-oxidanten zoals groenten en fruit

- gebruik van verzadigde vetten verkiezen boven onverzadigde zoals boter, chips, gebak, ... vooral omega 3 vetten hebben een ontstekingswerende werking. Omega 3 is te vinden in vette vis, noten, koolzaadolie, ook in capsules.

- een inname van voldoende zink zou ook een positief effect hebt. Neem echter geen voedingssupplementen zonder je huidige voeding besproken te hebben met een dokter/ diëtiste.

 

Ik hoop je alvast enkele goede tips gegeven te hebben maar weet wel dat voeding maar weinig invloed heeft op de talgproductie (hetgeen de poriën verstopt).

 

Wat ik nog wel even wil benadrukken is dat een Roaccutane kuur belastend kan zijn voor de lever. Belast daarom je lever niet nog is extra; vermijd exces van alcohol, eieren, caffeïne en vetten.

 

Ik wens je snel een gavere huid!

 

Met vriendelijke groeten,

Suzy Michiels