Terug

Wordt mijn dochter van 10 te zwaar?

nina

onze dochter van 10 is 1m40 en weegt 38 kg, de laatste 2 jaar wordt ze steeds zwaarder.

vooral haar buik is een probleem zone. ik dacht het onder controle te hebben maar blijkbaar dus niet. ze sport 2 x per week (soms meer) hoe pak je dit aan, heeft dit te maken met de komende puberteit? of stevent ze af op een dik wordend meisje? wat is teveel snoepen, als ik de buurtkinderen bekijk snoepen die veel meer dan haar, zij krijgt 1x fruit en 1 x koek mee naar school, 's avonds een nagerechtje chocola of koek, proberen we te vervangen door youghourt met vers fruit maar da's niet simpel. wil haar zeker niet pushen maar heb toch al opmerkingen van andere kinderen over haar opgevangen, dat wil ik haar besparen.


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

Het is erg goed dat u gezonde voeding wil aanbrengen!

Misschien kan u eens kijken naar de portie die ze eet? Wat drinkt ze zoal? Fruitsap, chocomelk en frisdrank zorgen voor veel suikers. Water is de beste drank! Bij de boterhammen kan er wel een glas melk.

Eigenlijk hoeft ze geen dessert, als ze al voldoende heeft met de warme maaltijd.

Vergelijken met wat andere kinderen eten zou ik niet doen. Je ziet tenslotte niet wat ze thuis wel of niet nog eten.

Hopelijk bent u hiermee al wat verder geholpen.

Veel succes en zoals u zei: niet teveel pushen, maar een betere keuze zeker aanbieden.

Vriendelijke groeten

Myriam Franckx

Diëtiste


Antwoord van nina

Beste Myriam,

 

Bedankt voor de reactie. Haar porties zijn bij groenten en aardappelen of pasta mss wat ruim, maar vlees eet ze weinig. Ze krijgt enkel fruitsap als er iets speciaal is (op restaurant ofzo) naar school en thuis gewoon water. 's morgens en 's avonds een beker magere melk (2/3) met een scheut soyamelk banaan(1/3). Dat wil de papa nu schrappen, maar ik vind dat ze melk moet drinken. We proberen nu een maand extra op te letten, lukt het ons niet denk ik om toch maar een afspraak met u te maken. Of is dat niet aangeraden voor een kind?

Haar nichtjes en neefjes vechten met zwaar overgewicht, ik wil haar echt dit gevecht besparen.

 

Met vriendelijke groeten

Ank Buelens 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Dag Ank,

Jullie zijn er zeker al op een positive manier aan het werken. Je kan proberen om de sojamelk te minderen, maar de melk zelf zou ik zeker houden. Maak er zeker geen gevecht van het eten moet nog een gezinsmoment blijven.

Je kan inderdaad over een maand eens kijken hoe het al gegaan is. Ze hoeft daarom niet te vermageren, maar zeker niet bijkomen is wel belangrijk.

Ik volg ook kinderen op, dus mocht je dat graag willen, is een afspraak maken zeker mogelijk.

Je kan me een mailtje sturen op franckx.myriam@gmail.com

Veel succes

Vriendelijke groeten

Myriam Franckx