Terug

Wie kan mijn vragen over Thesis Tussendoortjes beantwoorden?

Jasper

Hallo, ik doe dit jaar mijn thesis over tussendoortjes. In het eindwerk zou ik graag enkele vragen stellen aan erkende diëtisten. Indien u op die vragen een antwoord zou willen geven zou dit erg op prijs gesteld worden!

- In hoeverre vindt u het nodig dat mensen tussendoortjes consumeren?

- Welke factoren komen in uw praktijk het vaakst terug wanneer we spreken van ongezond snackgedrag en wat kan daaran worden gedaan?

- Wat vindt u van het aanbod aan tussendoortjes op de markt?

 

- Als u dit aanbod ziet aan tussendoortjes, wat ontbreekt er volgens u nog in het aanbod?

Met vriendelijke groeten

Jasper


1 Antwoord

Antwoord van Metabolic diëtist Hulshout

Hey Jasper, 

Antwoorden: 

 

- Heel afhankelijk van de cliënt en zijn eetgewoontes, doelen en.. voorbeeld: Wil een zwaar obese vrouw wat gewicht verliezen en eet nooit geen tussendoortjes vind ik het minder erg dat mevrouw geen tussendoortjes eet, voor haar primeert het gewichtsverlies. Het zou kunnen dat dezelfde vrouw wreedbuien heeft op bepaalde momenten, omdat haar bloedsuikerspiegel laag is, dan zou ik haar zeker aanraden een gezond tussendoortje te laten nemen. Wie weet heeft ze dan minder wreedbuien. Bij sporters lijken tussendoortjes zeker belangrijk voor eiwitverdeling. 

- Tijdsgebrek, geen gezonde tussendoortjes genomen (suikerspiegel daalt -> grijpen naar koeken, snoep), aanbod van ongezonde snacks, verveling, linken van tv aan snacken,..

- Er zijn heel wat gezonde tussendoortjes op de markt! 

- Voor mij lijkt er niet al te veel mis met het aanbod gezonde, maar het aanbod ongezonde tussendoortjes is veel te groot. En niet iedereen weet wat gezonde tussendoortjes zijn. 

 

mijn excuses voor de schrijffouten, 

Hopelijk help ik je verder met mijn antwoorden, 

Veel succes,

Mvg, 
Brent Delsard, 
Metabolic Hulshout