Terug

Welk dieet past bij mensen die lijden aan de ziekte van Bechterew?

Vanessa Schelstraete

Beste

 

Ik lijd reeds twee jaar aan de ziekte van Bechterew, ofte spondylitis ankylosans. Aanvankelijk waren de symptomen nachtelijke pijn in de onderrug en uveitis. Hiervoor neem ik al ruim een jaar ontstekingsremmers waardoor de klachten sterk verminderd zijn. Al meer dan twee maanden nu voel ik echter ook pijn in de rechtervoet en sinds kort ook in de linker. Ook hiervoor neem ik bijkomende medicatie die tot op heden geen effect heeft. De ergste klacht momenteel is echter slapeloosheid, verlies aan energie en continue vermoeidheid. Volgens mij resultaat van de aandoening en bijwerking van de medicatie. 

Her en der hoor ik dat een bepaald dieet volgen mij misschien zou kunnen helpen.

Vandaar mijn vraag of er dietisten in de buurt van Gent ervaring hebben met deze problematiek en me eventueel willen verder helpen. Graag had ik een afspraak gemaakt.

 

Alvast bedankt,

vriendelijke groeten

Vanessa Schelstraete 


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste,

 

U kunt via gerichte voeding de klachten verminderen en controleren.  Voor de ontstekingen bv. is goede en zuivere visolie van groot belang.  En daarnaast is het belangrijk om te weten wat je best eet om ervoor te zorgen dat de klachten minderen: voldoende variatie in groenten en fruit, proteinen, voldoende calcium, ijzer, ...  natuurlijk niet evident daarom werk ik met supplementen.  Indien u wenst kan ik u daarbij verder helpen.

 

Mvg

 

Voedingsdeskundige