Beckers Nele
Beste
Mijn naam is Nele Beckers en ik ben student aan de KHLim Departement Lerarenopleiding BaSO. Ik zit nu in mijn derde jaar voeding-verzorging.
Samen met een medestudent heb ik een opdracht gekregen over licht verteerbare voeding.
We zijn op zoek naar een leuk en origineel aperitiefhapje voor personen die enkel licht verteerbare voeding mogen eten.
Kan iemand ons hier misschien mee helpen?
Ook moeten we voor onze gasten een hele maaltijd bereiden, aangepast aan hun voedingsbehoeften.
Het vast menu is:
- tomantesoep met balletjes
- steak met champignonroomsaus
- aardappelkroketten
- vers fruit met joghurtroom.
Dit menu moeten we dan aanpassen voor personen die enkel licht verteerbare voeding mogen nuttigen.
Wat we tot nu toe veranderd hebben is het volgende:
- tomatensoep met kippengehaktballetjes
- kipfilet (hoe we de saus gaan maken weten we nog niet.. waarschijnlijk met de bouillon van de gekookte kip). Horen champignons bij een licht verteerbare voeding? Zo niet, welk alternatief voor een saus zouden we anders kunnen gebruiken?
- aardappelkroketten worden pommes duchesse
- en van het dessertje weten we eigenlijk ook niet zo goed of dit licht verteerbaar is of niet en wat dan nog andere gelijkaardige alternatieven zijn?
Alvast bedankt voor jullie tijd en hulp.
Vriendelijke groeten
Nele Beckers & Annelore Daems
studenten KHLim Departement Lerarenopleiding BaSO
OF3 voeding-verzorging