Terug

Dieet met calorieen

Van Ginderen

Ben een nogal zwaarlijvig persoon, op dit ogenblik ben ik een soort dieet gestart met een overzichttabel wat ik per dag eet en hoeveel calorieen elks bevat. Heb ergens gelezen, dat voor een man van mijn leeftijd een maximum van 2600 calorieen per dag mag nuttigen. Volgens mijn tabel na 17 dagen zit ik aan 1700 calorieen per dag, lichaamlijk word ik wel iets gewaar, maar...?

Is dit een goed systeem? Graag Uw mening.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Goeiemiddag

De ideale voeding om te vermageren is afhankelijk van persoon tot persoon, ook het aantal calorieën die je mag eten hangt af van verschillene factoren zoals gewicht, lengte, leeftijd, geslacht, huidige eetgewoonten, beweging, medische factoren, stress,... Er bestaat veel theorie omtrent vermageren, maar de praktijk ziet er bij elke persoon anders uit. Daarom is het het beste je toch te laten begeleiden door een diëtist(e).

De valkuil van een dieet waarbij je calorieën telt is dat je wanneer je ermee stopt meteen weer bijkomt. Je moet ook zien dat je niet te weinig calorieën inneemt, anders gaat je lichaam over naar een spaarstand en dan kom je veel gemakkelijker bij in gewicht. Vermageren draait om meer dan calorieën, het gaat over gezonde voeding, structuur, bewegen, omgaan met stress-situaties, omgaan met feestjes,... Naar mijn mening leer je beter een nieuwe gezonde levensstijl aan.

Veel succes!

Tine

diëtiste (Nederstraat 71 - 9700 Oudenaarde - 055 213 210)