Terug

Dieet met calorieen

Van Ginderen

Ben een nogal zwaarlijvig persoon, op dit ogenblik ben ik een soort dieet gestart met een overzichttabel wat ik per dag eet en hoeveel calorieen elks bevat. Heb ergens gelezen, dat voor een man van mijn leeftijd een maximum van 2600 calorieen per dag mag nuttigen. Volgens mijn tabel na 17 dagen zit ik aan 1700 calorieen per dag, lichaamlijk word ik wel iets gewaar, maar...?

Is dit een goed systeem? Graag Uw mening.


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Geachte heer Van Ginderen,


De caloriebehoefte is erg afhankelijk van verscheidene factoren, waaronder uw dagelijk verbruik. Een zittend beroep kan erg verschillen van een actief beroep. Die 2600kcal waarover u spreekt, zijn daarom niet voor elke man geldig. Om een aangepaste caloriebehoefte te laten berekenen kan u terecht bij een diëtiste.

Het tellen van caloriën is een mogelijkheid om  bewust om te gaan met voedingsmiddelen. Een andere methode is het aanleren van gezonde geportioneerde eetgewoonten waarbij er plaats is voor een snoepmoment. Op die manier besteed u uw aandacht meer aan het samenstellen van een gezonde voeding, en minder aan het 'tellen'. Deze manier is psychisch minder intensief. Het is immers de bedoeling van uw nieuwe voedingspatroon een gewoonte te maken, de nadruk wordt minder gelegd op het "volhouden van een dieet". 

 

Hopend u van dienst te dienst te zijn geweest,

 

Greet Smets