Terug

Afvallen door meer te eten?

An Bergs

Hallo,

Ik ben vorig jaar januari begonnen met diëten (WeightWatchers) en ben zo een heel pak afgevallen op een gezonde manier, maar in de zomer begon ik altijd maar minder en minder te eten omdat ik gestopt was met afvallen. Na de zomer, wanneer school terug begon, ben ik gewoon hetzelfde blijven eten (volgens sommige mensen te weinig) en hierdoor kon ik mooi op gewicht blijven. Nu ben ik tijdens de januari examens enorm hard terug bijgekomen, ik veronderstel dat dat komt doordat ik niet meer bewoog. Ik denk dat ik op 2 maanden 6kg ben bijgekomen, wat ik echt abnormaal veel vond. Ik dacht dat ik na de examens terug zou afvallen door terug naar school te gaan en af en toe te lopen, maar helaas. Ik at te weinig en toch viel ik niet af. (met weinig bedoel ik enkele boterhammen en bijna alleen fruit en groenten per dag).

Nu heb ik het idee gekregen om terug te beginnen met WeightWatchers, maar dat betekent dat ik terug meer moet eten, maar dan heb ik waarschijnlijk wel terug meer energie om te gaan lopen.

Nu was mijn vraag of ik op deze manier terug zou kunnen afvallen. Kan het dat ik toen ik weinig at, dat mijn stofwisseling niet meer zo goed werkte en dat ik daardoor niet meer afviel? Of zou ik nu eigenlijk gewoon nog minder moeten beginnen eten om af te vallen?

Alvast bedankt en excuses voor de uitgebreide vraag.  


1 Antwoord

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo

 

het lijkt mij een complexe situatie die het best wordt onderzocht door een dietist. het lijkt mij alleszins een probleem met de stofwisseling. Ik raad aan om de schildklierfunctie eens te laten controleren bij je huisarts. Dit kan door een simpele bloedafname. De schildklier is eigenlijk de regulator van het metabolisme. Stel dat jouw schildklier te traag werkt, dan zal jouw metabolisme ook te traag zijn.

 

Met vriendelijke groet

 

De Rudder - dietist