Diëtist Tom Vandenbussche


Stierenpad 14 8210 Zedelgem
0472/840130 Klik om te bellen

Over Diëtist Tom Vandenbussche

Gedaan met ongezonde (crash)diëten - op naar duurzame veranderingen die écht werken! Voor diëtist en zaakvoerder Tom is het duidelijk. Bij Groepspraktijk Diëtist Tom wordt niet gedaan aan strenge regimes, onnodige voedseltekorten en resultaten die geen stand houden op lange termijn! Hij gaat samen met zijn collega’s de strijd aan tegen desinformatie, en zoekt voor elke patiënt een duurzaam plan op maat!

Geen dieet, wél een gezonde levensstijl!
Gezonde voeding is belangrijk. Héél belangrijk zelfs! In combinatie met voldoende beweging (minstens een halfuurtje per dag) kan evenwichtige voeding héél wat gezondheidsproblemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, overgewicht, leveraandoeningen…

Maar: er bestaan jammer genoeg heel wat mythes rond voeding. En nog meer: er is eigenlijk zelfs een overvloed aan informatie die helemaal niet klopt! Elke dag heeft er wel iemand hét nieuwe dieet gevonden. Daardoor is er een overaanbod aan (dikwijls contradictorische) informatie rond voeding en de invloed daarvan op jouw algemene gezondheid.

Tom’s visie? Laat een diëtist jou op het juiste spoor helpen! De diëtisten bij Groepspraktijk Diëtist Tom lezen zich in in de meest vooruitstrevende wetenschappelijk onderbouwde informatie. Zo kunnen ze jou voorzien van informatie en inzicht op maat. Want voor iedereen één specifiek dieet aanraden? Dat werkt niet.

Veel nuttiger, vinden ze bij de praktijk, is het streven naar een gezonde levensstijl afhankelijk van jouw doelstellingen. En: werken aan een voedingspatroon dat bij jou past. Daarnaast krijg je handige tips & tricks aangereikt om jouw nieuwe voedingsgewoonten in te bouwen in je leven.

Bovendien heeft elke diëtist in de groepspraktijk zijn eigen specialismen en manieren van werken. Persoonlijker kan het niet worden! Zo kan je bij de ene terecht voor sportadvies op maat, de ander specialiseert zich dan weer in voedselallergieën en -intoleranties en nog iemand anders zorgt voor gepaste begeleiding tijdens de zwangerschap.

De 11 gezondheidsregels van Tom
Een gezonde levensstijl, allemaal goed en wel. Maar hoe begin je er dan eigenlijk aan? Niet alleen staan de diëtisten jou hier graag in bij, maar in de groepspraktijk van diëtist Tom vormen ook 11 ‘geboden’ of regels de basis van elke gezonde levensstijl:

 1. Behoud structuur in je voeding en dag
 2. Eet bewust en puur
 3. Zorg voor een goede darmhuishouding
 4. Neem voldoende vocht op
 5. Ga voor gezonde vetten
 6. Gebuik koolhydraten als brandstof
 7. Kies voor een goed ontbijt
 8. Wissel evenwichtige koude en warme maaltijden af
 9. Eet gerust tussendoortjes
 10. Vul je voeding aan met superfoods en supplementen
 11. Beweeg dagelijks minimum een half uur

Gezondheid in bedrijven = key!
Een evenwichtige levensstijl kan ook beginnen op kantoor! Gezonde medewerkers zorgen namelijk voor een gezond bedrijf. Evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl integreren in je bedrijf, kan dan ook veel voordelen bieden. Want gezondheid = productiviteit = minder ziekteverzuim en uiteindelijk werknemers die gelukkiger zijn!

Gedaan met sloten koffie en middagdipjes dus. Diëtist Tom en zijn collega’s voorzien ook jouw bedrijf graag van infosessies, gezondheidschecks voor werknemers, gezondheidsdoorlichtingen en meer. Met de praktische tips en tricks die daaruit voortvloeien kunnen jouw werknemers meteen aan de slag. Handig!

Afspraak 's avonds mogelijk

Ja

Onze locatie

Diëtist Tom Vandenbussche


Stierenpad 14 8210 Zedelgem
0472/840130 Klik om te bellen